Gå til hovedinnhold
Jan Vardøen skal restaurere Frogner kino
Kinodrift

Selger stolene fra Frogner kino

Prosjektet med å gjenskape Frogner kino i fordums prakt er i full gang.

Det nye skal ut og de gamle detaljene skal tilbake. Jan Vardøen er i full gang med å strippe ut interiøret på Frogner kino og "grave seg tilbake til 1926". Tanken er at kinoen skal stå klar for publikum allerede våren 2018, hvis alt går etter planen.

Tidligere i år fikk vi høre at Vardøen, gründeren som kalles "Kongen av Grünerløkka" og i tillegg er kjent som filmskaper, musiker og forfatter, hadde kjøpt Frogner kino med en visjon om å gjenskape kinomagien. Han sa dette i et intervju med Aftenposten i forbindelse med kjøpet:

– Kinoen var bygget som et gresk tempel til filmmagien. Målet er å gjenskapet stemningen, atmosfæren og magien fra de første kinoene.

Planen er å hovedsaklig drive barnekino, spesielt på dagtid for skoleklasser og med barnematineer i helgene. I tillegg har de inngått en avtale med Nasjonalbiblioteket om å sette opp kuraterte forestillinger med norske klassikere. Det vil også være rom for eventer og premierearrangement, men Vardøen har ikke planer om å gå i konkurranse med Gimle eller andre kinoer i ordinær kinodrift. Han tviler på at prosjektet blir lønnsomt, men håper på å gå i null.

Selger dagens stoler

Stolene fra dagens utgave av Frogner kino (bildet øverst) skal altså selges for å gjøre plass til de nye. Det er snakk om ca 170 stk til sammen og de er i ganske bra fatning.

Interessert i stolene? Ta kontakt med Jan Vardøen.

Frogner-kino.jpg

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter