Gå til hovedinnhold
kinobesøk

Kinobesøket i juni

Fint vær i sør har satt preg på kinobesøket i juni

Hvor mye været har å si for kinobesøket har en vel aldri funnet helt ut av, men at sol og varme i Sør-Norge i det siste forklarer noe av det beskjedne resultat i juni, er vel en rimelig hypotese. Juni endte på vel 606.500, og det er et lavt tall, selv til juni å være. Etter at første halvår har det vært solgt 5.493.200 billetter på norske kinoer, det er ca. 336.000 under fjoråret, eller 5,8 prosent. Men (som vi kanskje har sagt noen ganger allerede), første halvår i fjor var det høyeste på mange år, og årets resultat er bedre enn «normalen» siste ti år.

Kinobesøk_per_halvår.png Blå kurve viser 1. halvår og oransje kurve 2. halvår. I 2017 var 1. og 2. halvår nesten like, mens normalt skal besøket andre halvår være en god del høyere.

For de norske filmene har året så langt vært blant de beste. Nesten 1,4 millioner besøkende, opp 60 prosent fra i fjor, og en markedsandel på 25,2.Den 12. manner klart mest sette film så langt, på tredje plass kommerNorske byggeklosser, og på sjuendeUtøya 22.juli.

Alle_filmer_første_halvår_2018.png

Norske_filmer_første_halvår_2018.png

juni.xlsx

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter