Annonse

Den norske kinokonferansen 2018

Konferansen begynner klokken 1400 på mandag 5. November med åpningstale av Jørgen Stensland. Årets «Key Note Speaker», kommer i år som i fjor fra Hollywood. Sony Pictures Jonathan Gordon har vært leder for DCI og var en av Sonys forhandlere under VPF avtalene Film & Kino inngikk med Sony for 10 år siden. Jonathan skal snakke om den internasjonale utviklingen av regler og systemer for teksting for hørselshemmede og synstolkningssystemer for svaksynte og blinde. Dette blir etterfulgt av Trond Ausland fra Media LT som skal snakke om utviklingen nasjonalt.

Deretter kommer vår venn Jan Runge, leder for ICTA, for å presentere ICTA`s kåring av Europas beste kinoer i år. Vi har vært så heldige å få Christian Kluge fra Smartpricer til å snakke om dynamisk prising av kinobilletter. Første gang han snakker på konferanser i Norge. Linn Barholt fra vår hovedsponsor Capa, vil snakke om hvordan man når publikum i dagens mediebilde. Så vil Kim Pedersen, Visepresident for UNIC og leder for vår danske søsterorganisasjon, Danske Biografer, snakke om det danske kinosystemet og om film- og kinokulturell debatt i vårt naboland. Til slutt kommer våre hovedsponsorer Unique Digital Nordic for å snakke om Live kino og nyheter.

Til sist denne dagen blir det bussing til Grand Cafe på Karl Johan for middag. Etterpå blir det mingling og hygge på Storo.

INNLEDERE FRA MIDT-ØSTEN OG AUSTRALIA OG SUNDLINGSPARTY PÅ KINOEN

Dag 2 (Tirsdag 6 November) Begynner som sedvanlig med et innledende foredrag fra vår Direktør Guttorm Petterson. Guttorm vil snakke om tall og trender i Norge. Deretter vil den nye Direktøren for vår moderorganisasjon UNIC, Laura Houlgatte snakke om trender i Europa. Dette vil bli etterfulgt av vår hovedsponsor Media Direct Norge, som vil redegjøre for en stor kinoundersøkelse de gjorde for en tid tilbake.

Etter dette kommer et nytt segment. Kirk Edwards fra Village Entertainment, Australia skal snakke om hvordan de beveger seg bort fra avhengigheten av store Hollywood titler og satser på annen type innhold. Han blir etterfulgt av en av våre hovedsponsorer Filmweb som skal vise frem nyheter og snakke om sine nye løsninger. For første gang er Jean Marie Dura i Norge og skal snakke om det franske kinosystemet som er kjennetegnet av lav pris kinobilletter for barn og unge, skattlegging av nedlastning og stor egenandel franske filmer. Blir interessant å se hva de gjør. Kanskje kan vi gjøre noe lignende?

Etter lunsj blir det et nytt bekjentskap. Debbie Stratford Christiansen fra NOVO Cinemas i Midt-Østen vil snakke om Best Practice fra sine kinoer og hvordan de markedsfører mot sine gjester. Hun blir etterfulgt av Oliver Delaney fra Coca-Cola som vikarierer for Corinne Thibault. Oliver skal snakke om kioskproblematikk og fremtid innen kiosksalg. Etter ham håper vi å få inn en Concessionsdel til.

Etter dette blir det utdeling av Fremtidens kino priser. Drinker og litt musikk i Oscars bar på kinoen, sponset av Sundlings som i fjor. Middagen på tirsdag blir på Ling Ling på Aker brygge.

STOR AVSLUTNING MED IMAX

Siste dag av hovedkonferansen åpner på morgenen med en presentasjon fra NFI. Lokale film- og kinotiltak skal endres og NFI ønsker å diskutere støtteordningen og få med innspill fra salen. Ole Petter Bakken fra NFI snakker. Deretter vil Simen Rognerud fra UIP og Jørgen Stensland fra Film & Kino redegjøre for 15.Mill prosjektet. Et samarbeidsprosjekt mellom Distributørforeningen og Film & Kino.

Etter dette går vi over til engelsk igjen og Jan Runge fra ICTA kommer tilbake for å moderere et panel som skal snakke om kinotrender globalt og i Skandinavia. Laura Houlgatte fra UNIC, Robert Sigfusson fra Odeon, Arild Kalkvik fra Trondheim kino og Patrick Von Sychowsky fra Celluloid Junkie sitter i panelet. Etter en kort pause kommer vår venn Patrick tilbake og holder et innlegg som heter Kinoenes syv dødelige synder. En skummel tittel fra en mann som er kjent å holde svært underholdende presentasjoner.

Så skal Baard Flaen og Una Berg fra UIP snakke om bruk av Sosial Medier i markedsføringen av film. Deretter kommer David Hancock fra IHS Markit og EDCF for å snakke om teknologitrender. Dagen avsluttes i IMAX salen der vi vil få to innlegg fra IMAX. (Innlederne ikke klargjort enda). Det første innlegget skal fokusere på opplevelsen av IMAX, mens det andre er mer teknologisk. Vi avslutter deretter hoveddelen av konferansen før vi går til lunsj.

ÅRETS TEKNIKKSEMINAR AVSLUTTER KINOKONFERANSEN

Tidligere har teknikkseminaret alltid ligget i forkant av kinokonferansen, men i år starter det etter, med lunsj onsdag 7.nov. I forkant av lunsjen vil IMAX ha en presentasjon for alle deltakerne, som fokuserer på IMAX-opplevelsen. Den kan være verd å få med seg, før vi starter teknikkseminaret med presentasjon av IMAX teknologi (og demoer).

Deretter fortsetter vi med mange internasjonale innledere. Primært fra de som lager utstyret som brukes på kinoene: Christie, Barco/Cinionic, Sony, Dolby/Doremi, Harkness og flere. Mange av foreleserne har vært her før, men temaene er nye.

Vi håper bl.a. å få med nordmannen Anders Ballestad, som lenge har bodd og drevet sitt firma MTT i Canada. Nå er han knyttet til Barco, hvor han er en av hovedpersonene bak deres HighContrast versjon for RGB lasere og det nye LightSteering systemet som Barco utvikler for å unytte lyset i laserprojektorer bedre. Ideen er å styre mer av lyset dit det er behov for mye lys i bildet.

Vi kommer selvsagt også med en oppdatering om status for Active LED Display systemene, som nå har passert 10 i antall installasjoner i verden.

Mike Bradbury (teknisk sjef for Odeon UK) har vært med flere år, og vil følge opp fjorårets suksess: «In the Pub with Mike», hvor han spør og utfordrer eksperter (og kanskje også deltakerne) i en veldig uformell atmosfære. Morsomt, inspirerende og lærerikt.

UNIC (den europeiske kinoorganisasjonen) sin tekniske rådgiver, Julian Pinn, vil snakke om lydnivå på filmer/kino, og forhåpentligvis skape en god diskusjon rundt et stadig tilbakevendende tema.

På kvelden skal vi spise på Grilleriet i Operapassasjen.

 

På torsdagen vil de kinotekniske leverandørene/installatørene ha hver sin seksjon, og snakke om teknologier og løsninger de tilbyr, og hvordan kinoene kan unytte mulighetene for å gi publikum en enda bedre filmopplevelse. Vår hovedsponsor Unique Digital Nordic vil ha en sentral rolle her.

Kinokonferansen og teknikkseminaret, med sin hyggelige og uformelle atmosfære, er blitt et attraktivt møtested for mange utenlandske eksperter, og blir ofte referert til i andre sammenhenger. For oss betyr det at det kommer mange flere representanter fra de store firmaene enn de som har presentasjoner. Det gir en ypperlig anledning for deltakerne til å treffe eksperter og kolleger, enten man selv er erfaren eller relativt ny i bransjen.

Hjertelig velkommen.

Påmelding Den Norske Kinokonferansen

Påmeldingsfristen er 5. oktober.
Samtidig med kinokonferansens tekniske del, vil det bli arrangert et minifilmtreff på Odeon. Program for dette sendes ut senere.

Program på norsk (siste versjon 24.9.2018)

Program på engelsk

Program teknisk seminar (siste versjon 24.9.2018)

 

Annonse
Skroll til toppen