Gå til hovedinnhold

#kinoprat med Tove Kampestuen

Ukens #kinoprat er med Tove Kampestuen, kinosjef på Frogner kino. Her forteller hun om sine beste kinominner, tanker om fremtidens kino og hva hun mener er den ultimate kinoopplevelse.

2019 blir et veldig spennende kinoår, og ekstra spennende blir det med gjenåpningen av den ærverdige Frogner Kino i Oslo. Det gamle kinohuset skal pusses opp og tilbakeføres til slik kinosalen så ut da den først ble bygget i 1926! Vi har tatt en #kinoprat med kinosjefen på Frogner Kino, Tove Kampestuen.

Navn: Tove Kampestuen
STILLING: Sjef på Frogner Kino som åpner 2019
FARTSTID I BRANSJEN: 1 1/2 år
FAVORITTFILM: Pianolærerinnen av Michael Haneke

1. Hva er ditt beste kinominne?

Kadosh, eller «De hellige» av israelske Amos Gitai. Det var en sterk opplevelse, hvor den mannlige hovedrollen i filmen takker Gud i åpningsscenen for at han ikke er kvinne. Så, hvordan kan dette bli en fortelling om en kjærlighetshistorie?Det hele foregår i et lite samfunn av type ekstreme ortodokse jøder i Israel. Som i en annen tid. Og likevel, til tross for all undertrykking av kvinners væren og følelsesliv, var det en sterk kjærlighetshistorie som ble fortalt. Og jeg hadde ikke sett slike historier fra så fremmede kulturer, fortalt så nyansert og godt filmatisk.

2. Hva kjennetegner den ultimate kinoopplevelsen for deg?

Den kan komme komme uavhengig av filmen, så er kino alltid en opplevelse av noe, og trenger ikke nødvendigvis å være en stor filmopplevelse.Så er det å forsvinne inn i en annen historie, være avkoblet og utilgjengelig, og samtidig få følelsen av å gjøre noe virkelig nyttig. Hvis du blir berørt, og det hele samtidig rister litt i følelsesregisteret ditt, er det optimalt!

3. Hvordan tror du fremtidens kino ser ut?

Fremtidens kino er flere kinoer med «atmosfære», som har en tydeligere profil rundt hvem de er og hvem de vil være. Det betyr ikke at de ikke viser mange av de samme filmene, men at innpakningen er forskjellig. Festivaler, servering, kulturarrangementer - og priser - for å oppleve alt dette, vil trekke flere og andre publikummere til kinoene. Kinoene vil i større grad enn tidligere bli kulturhus. Kanskje også på godt og vondt?

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter