Annonse

Siste frist for påmelding: Den norske kinokonferansen 2020

Kinokonferansen går i år av stabelen i Oslo, fra 26. til 29. oktober. De første dagene på Klingenberg kino, og torsdagen på Felix konferansesenter. Konferansehotellene er Scandic Victoria og Scandic Solli.

Grunnet koronakrisen, valgte vi som kjent å flytte årets konferanse fra Sandnes. (Vi kommer til å være i Sandnes til neste år.) Klingenberg har 700 seter, så det er god plass til oss alle sammen, selv med sosial distansering. Når det gjelder opplegget under konferansen så håper vi at vi får til å arrangere programmet som er skildret under. Om dette ikke lar seg gjøre, så har vi laget et skyggeseminar med nasjonale innledere. Det blir kinokonferanse så fremt man ikke går tilbake til å kun tillate forsamlinger på 50 stykker, og/eller stenger ned.

 

Påmelding til Den norske kinokonferansen

 

Det vil som vanlig bli bra faglig innhold og gode sosiale happenings. Samt gode måltider på gode restauranter. Vi håper dere har forståelse for at det kan bli endringer underveis i program grunnet pandemien.

 

 

Den norske kinokonferansens hoveddel: Konferansen begynner klokken 13:00 på mandag 26. oktober med velkomsttale av Jørgen Stensland. Årets «Key Note Speaker» håper vi skal være Anna Marsh fra Canal Digital. Deretter kommer Mark Kendall fra våre hovedsponsorer NEC for å snakke om sine nyheter. Han blir etterfulgt av våre hovedsponsorer DX som også vil snakke om hva de satser på fremover og nyutviklede tilbud til kinobransjen. Etter dette vil Film & Kinos direktør Guttorm Petterson holde sin «State of the Norwegian Cinema»-innledning. Her vil det bli statistikk, og koronakrisen vil garantert bli nevnt. Etter ham får vi besøk av Sarah Lewthwaite fra Movio som vil gi et innblikk i deres arbeid. Deretter vil Linn Barholt fra Capa snakke om kampanjen for å øke kinobesøk som hele kinobransjen står sammen om og som er tungt støttet av NFI. Våre hovedsponsorer Unique vil også presentere informasjon her. Middag på restaurant Sanguine, på Den norske opera.

 

 

Tirsdag 27. oktober begynner med vår gode kollega Phil Clapp fra UNIC som vil snakke om hva som har skjedd i europeisk kino det siste året. Ganske sikker på at korona og vinduer blir stikkord her. Kim Koch fra Cineplex vil også snakke om statistikk og vise sine interessante tall fra tysktalende land med uventede resultater. Etter en pause vil våre hovedsponsorer Filmweb snakke om nyheter og sin mangefasetterte virksomhet. Gavekort, Kinoklubb og mer vil garantert bli gjenstand for presentasjon. De vil bli etterfulgt av våre hovedsponsorer Media Direct som også vil snakke om nyheter og noe tallmateriale.

 

Etter en pause kommer vi til temaet miljø og kino. Her har vi fått Birgit Hedsier fra Grunes Kino i Berlin til å snakke om sitt prosjekt. Etter lunsj får vi høre om arbeidet med grønt veikart for kulturen ved prosjektlederen Linnea Svennson. Så er vi kommet til vårt tema Kinonabo Norden. I år har turen kommet til broderfolket i øst. Peter Forenstam fra Svensk bio er også leder for den svenske kinoorganisasjonen og vil snakke om kinosituasjonen for små og store kinoer, både før og etter koronasituasjonen. Hovedsponsor Bravo vil fortelle om sitt arbeid. Etter en kort pause vil vi få fokus på eventkino. Først vil Grainne Peat leder for den europeiske Eventkino-organisasjonen snakke om status for Event i Europa og verden, før Nina Tryggvadottir fra Live Kino vil snakke om situasjonen i landet. Sannsynligvis vil vi også arrangere et panel her, ledet av Patrick Von Sychowsky. Etter en ny kort pause blir det et panel som vi må komme tilbake til. Etter dette blir det prisutdeling. Og våre sponsorer Sundlings vil stå for drinker og musikk før middag. Middag på sjømagasinet.

 

 

Onsdag 28. oktober begynner med et fokus på skolekino. Først vil Cathrine Jacobsen fra kulturtanken snakke om dette fra sitt ståsted. Så er vi veldig glad for at Leigh Thomas fra Infofilm UK vil snakke om sitt arbeid i skolene i UK. Vi vil deretter ha et panel om skolekino med disse og flere andre sentrale aktører. Coca-Cola er alltid hjertelig tilstede og vil gi oss tall og innspill fra «Conseccions»-verdenen. Nå sannsynligvis med en norsk representant.  Etter Coca-Cola blir det våre hovedsponsorer Capa som presenterer nyheter og planer ved bl.a Linn Barholt. Til slutt vil Andrew Woodyatt fra Rio Cinemas i London fortelle om sin kino og hvordan denne har blitt en suksess.

 

 

Teknikkseminar: Som i fjor, vil vi også i år lage en del som er felles for hele kinokonferansen og teknikkseminaret, og en del spesielt rettet mot de som er interessert i kinoteknikk.

 

Onsdag kl 14:30 (etter lunsj) vil vi sette søkelys på hvordan kinoer kan bruke den tekniske kvaliteten for å selge kinoopplevelsen. Det er viktig å synliggjøre at filmopplevelsen på kino er overlegen den man kan få andre steder, og det er viktig at kinoene investerer i nytt utstyr og holder seg oppdatert. I denne delen av programmet vil vi også fokusere på stoler. Vi får «ekspertene» til å snakke om ulike typer stoler, diskutere valg av stoler og hvordan man skal vurdere kvaliteten både på stolkonstruksjon, stopp og stoltrekk.

 

 

På torsdagen skal vi være i en av landets mest avanserte kinosaler: Tancred i Filmens Hua. Her vil vi lage et slags laboratorium hvor vi, sammen med kinoteknikere, staben på Cinemateket og filmskapere, skal lære å utnytte det utstyret som finnes på kinoene for å gi publikum den beste filmopplevelsen. Vi vil kjøre testfilmer og bruke måleinstrumenter, men vi vil også lære å bruke egne sanser (syn og hørsel) til å vurdere kvaliteten. Vi skal også vise filmeksempler, bl.a 70mm film. …Og vi kommer sikkert til å diskutere hva som er riktig lydnivå i kinosalen… Teknikkseminaret avsluttes torsdag kl 12:45 med lunsj. Middag onsdag på Lofoten.

 

Last ned programmet her! Dette er et midlertidig program og endringer vil forekomme. Vi ser fram til å se dere alle sammen!

Annonse
Skroll til toppen