Gå til hovedinnhold

Annethvert sete kan endelig benyttes på kino!

AV Redaksjonen

Da har vi endelig fått gjennomslag for det vi lenge har hevdet: At man trygt kan selge hvert annet sete på kino fordi alle sitter vendt samme vei.

Regjeringen har nå gitt oss medhold i hvordan vi mener meteren skal måles – nemlig fra ansikt til ansikt. Dette vil gjelde fra mandag 12. oktober.

Maksimum-antallet i hver sal vil fortsatt være begrenset til 200, men med annethvert sete vil kinoene kunne benytte flere seter i mindre saler enn tidligere. Medlemmer av samme husstand/kohort kan selvsagt sitte tettere, slik som før. Det ble antydet under regjeringens pressekonferansen at makstallet innendørs i saler med faste seter, som på kino, kan bli økt til 600 om ikke lenge. Utendørs vil det fra 12. oktober bli tillatt utendørs, men delt opp i tre kohorter på 200 hver (fotballtribuner og for andre idrettsarrangement). Dette vil nok avhenge av eventuell smittespredning, så det gjelder å følge opp smittevernet som før.

Booking og salg må nå tilrettelegges for de nye reglene med hvert annet sete. Steder der det er, eller vil komme, økning i smitte av covid-19, må det gjøres lokale tilpasninger. Det regjeringen nå har åpnet opp for gjelder som nasjonale retningslinjer.

Vi er begeistret over at det endelig går riktig vei!

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter