Gå til hovedinnhold
Eilif Hellum Noraker som Bulle, Emily Glaister som Lise og Kristoffer Joner som Doktor Proktor i Arild Fröhlichs DOKTOR PROKTORS PROMPEPULVER

Norsk film sikret kinobesøket første halvår

5 080 756 publikummere fant veien til de norske kinoene første halvår 2014. Det er 1,7 prosent flere enn i samme periode i fjor. Det er satt ny rekord i antallet norske premierer, og besøket på norske filmer ble det beste på fem år med 1 061 985 besøk.

Det er en norsk film som topper besøksstatistikken og det er to norske filmer blant de ti best besøkte filmene. Til sammen er det kommet 24 norske filmer så langt i år, og 20 av dem har hatt ordinær kinodistribusjon. Besøket er 83,2 prosent høyere enn i samme periode i fjor. Norskandelen er på 20,9 prosent, noe som er den høyeste andelen de siste fem årene og den fjerde høyeste de siste ti årene.

- Det er barne- og familiefilmene som dominerer blant de ti best besøkte filmene så langt i år, og den norske filmen Doktor Proktors prompepulver troner øverst på listen, sier Birgitte Langballe, kommunikasjonssjef i bransjeorganisasjonen Film & Kino, som også forteller at Karsten og Petra på vinterferie ligger på fjerde plass.

Nå kommer sommerens filmer i tur og orden, og kinoene byr i år på varierte filmer for publikum i alle aldre, med barnefilm, musikal, komedie og action.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter