Gå til hovedinnhold
Kinosjef Øystein Simonsen ved Tysvær Kino mottok prisen for Åretes skolekino under et bransjearrangement på Filmens Hus i Oslo 17. mars. Foto: Sigurd Moe Hetland.

Tysvær kino ble Årets skolekino

Tysvær kino er kåret til Årets skolekino etter innsatsen på Den store skolekinodagen 2015. Prisen er på 10 000 kroner, som er øremerket skolekinoaktiviteter.

Den store skolekinodagen i Tysvær er et samarbeid mellom kinoen, Tysværskreppa (Den kulturelle skolesekken i Tysvær) og barneskolene i Tysvær. Hvert år er det elever fra en skole som er vertskap og programledere. De skal lede, planlegge og gjennomføre aktivitetene på Tysværtunet. Tidligere i skoleåret hadde flere skoleklasser animasjonskurs med animatør Bente Aasheim og lagde egne filmer. Noen av filmene ble vist som forfilm før visningen av Paddington på selve skolekinodagen, og alle filmene gikk i loop på lerret i vestibylen.

Totalt i hele landet fant 30 000 skoleelever veien til de 75 kinoene rundt om i landet som arrangerte Den store skolekinodagen tirsdag 3. februar. Også i år var det mange kinoer som bød på spennende innledninger og foredrag knyttet til filmvisningene.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter