Gå til hovedinnhold
KINOKONFERANSEN 2018

Hva bør kinoen gjøre når 10 års garantien går ut?

AV Redaksjonen

Unique Digital Nordic snakket om 10 årsgarantien, status for Unique, hva som skjer med RosettaLive og MovieTransit 2.

Foto: Sigurd Moe Hetland

10 års garantien

Taule startet med å vise nedtellingen til den dagen der den første projektoren i Norge går ut på garanti. Det er noen vesentlige spørsmål som kinoene bør stille seg nå som datoen nærmer seg:

  • Hva skjer når garantien på utstyret løper ut?
  • Skal vi bytte utstyr før garantien går ut, eller er det bedre å vente?
  • Hva er konsekvensene ved å bytte for tidlig eller for sent?
  • Hvordan skal nytt utstyr finansieres?

Han hadde ingen klare svar på hva man bør gjøre og de fleste spørsmålene åpnet egentlig for enda flere spørsmål. For eksempel på spørsmålet om man bør bytte utstyr før garantien går ut, bør man se på hvor mange saler som blir berørt av garantien. Selvfølgelig vil det være hensiktsmessig å starte en bytteprosess tidligere hvis et kinohus har mange saler hvor garantien utløper.

Poenget hans var at man må være klar over at garantien utløper og legge en strategi for hva man skal gjøre når dagen nærmer seg.

Status Unique

Taule viste til Sverige for å illustrere utviklingen av mengde data som sendes til kinoene. Generelt er det en økning av mengde data som sendes og det tar opp både mye lagring og trafikk. En av årsakene for dette er at stadig flere filmer blir sendt i mange formater og med Atmos. Som et resultat av dette ansetter Unique nye personer til firmaet for å imøtekomme økningen i arbeidsmengde knyttet til dette.

Unique_5.JPG

RosettaLive

Taule brukte utvilsomt mest tid på RosettaLive og åpnet med å vise en promovideo for produktet. Den samme videoen som ble vist på onsdag, for de som var der. Han presiserer at det er et behov i bransjen for tjenesten, og trakk eksempel med arrangementet Unique gjorde sammen med ODEON for å sende direkte fra premieren og red carpet på Bohemian Rhapsody på Wembley Arena. Her rigget de opp slik at de kunne streame live fra eventet direkte på lerretet i IMAX-salen, i tillegg til ute i baren her på ODEON Storo.

Videre forklarte Taule kjapt hvordan RosettaLive fungerer ved å beskrive de ulike leddene i illustrasjonen nedenfor.

RosettaLive.JPG

Selve boksen til RosettaLive er liten og enkel. Systemet er Andorid og boksen har HDMI utgang, samt optisk lyd hvis lyd via HDMI ikke er mulig i øyeblikket. Boksen kjører både 2K og 4K. Absolutt mininum er 10Mbps nedlastning. På 4K må man ha minst 30Mbps. Ethernetkabel er sterkt anbefalt, men det er mulig å kjøre trådløst.

RosettaLive_2.JPG

MovieTransit 2

Til slutt presenterte Taule kjapt den nye MovieTransit. Med nye MovieTransit kan man booke det man ønsker, og man kan se alt man har booket enkelt. En tidligere utfordring var at man ofte manglet innhold man hadde eller trodde at man hadde booket. Dette skal være løst med den nye versjonen av tjenesten. Den tidligere versjonen av MovieTransit vil bli lagt ned så fort alle distributørene er med over på den nye løsningen.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter