Gå til hovedinnhold
Espen Jørgensen

Bra oppmøte på tidenes første regionale seminar i Innlandet

Til tross for en halvmeter snø natt til 13 mars, dukket det opp mange kinoer på regionalt treff på Hamar.

Folk kjørte inn fra Vinstra, Fagernes og Kongsberg og det ble hele 35 påmeldte denne dagen. Seminaret var på Hamar kino i forbindelse med åpningen av Hamarama filmfestival.

Seminaret startet med Film & Kinos mangeårige kinotekniske rådgiver Rolv Gjestland, som måtte være først ut da han skulle i møte med Hamar kino angående ombygging av storsalen. Rolv snakket om utviklingstrekk og trender innen teknologi og pekte på Film & Kinos tilbud til kinoene.

Han ble etterfulgt av Film & Kinos direktør Guttorm Petterson som viste til statistikk for 2018 og sålangt for 2019, for Norge generelt og for Hedmark og Oppland fylke. Deretter snakket Ronny Lieblein fra Media Direct Norge om sine tilbud og om undersøkelser de har gjennomført.

Etter en kort pause var det så en presentasjon av Filminvest og aktuelle regionale prosjekt fra rådgiver Mari Tomren. Dokumentarfilmene «Radiokameratene» og «Lyd» ble blant annet presentert. Hamarama filmfestivals program ble så presentert av festivalsjef Bjarte Ytre-Arne og kinosjef Espen Jørgensen (som er avbildet foran kinoen). Et spennende program med mange sideprogrammer.

Etter lunsj hørte vi Runar Lien fra Skeie presentere sine installasjoner og nyheter. Vi fikk oppdateringer fra DX ved Oddvar Jensen. En majoritet av kinoene bruker DX. Siste innleder var Øystein Egge fra «Movies on War» fra Elverum som presenterte en av de andre store festivalene i regionen. Til slutt oppsummerte Jørgen Stensland, og informerte om Film & Kinos aktiviteter for medlemmene i 2019.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter