Gå til hovedinnhold
Haukeland Sykehus Kino

Norges første kino på sykehus

Energisenteret for barn og unge på Haukeland, har åpnet norges første kino på et sykehus. Det nye tilbudet er et resultat av et samarbeid mellom sykehuset og Bergen Kino. Forrige fredag var det premiere, og i dag er det duket for ny visning.

(Bildet: Frå venstre: Malene Joensen, Leiargruppa ved Energisenteret for barn- og unge. Birgitte Jeeves Hammer Markeds- og programsjef Bergen Kino, Grethe Line Simonsen styreleder Bergen Kino, Lars Peder Vatshelle Bovim Ledergruppen Energisenteret for barn- og unge, Torhild Næss Vedeler konst. Klinikkdirektør Nevroklinikken)

Kinoen har 50 plasser og den vil operere som en filial av Bergen Kino. For å ikke forstyrre andre med høy lyd, har de unge kinogjengerne med seg egne øreklokker, og lyden justeres med en app på mobilen.

Bakgrunnen for at vi ønsker å komme med et slikt tilbud er for å lette litt på hverdagen for barn og unge som av ulike årsaker må tilbringe dagene på sykehus. - skriver Bergen Kino på sine sider.

Bergen Kino retter og en stor takk til sine samarbeidspartnere: Energisenteret BUS ved Torhild Vedeler Næss, Unique Digital Nordic ved Tor Brede Mikkelsen, Christie Digital som har gitt projektoren, og Filmdistributørene (som støtter dette)

Se NRK sin reportasje fra kinoen her (avsnitt 8)

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter