Gå til hovedinnhold
Statistikk

Plusstall for kinoene siste tre måneder

Kinoåret startet tøft med minus 24 prosent på besøket første kvartal. Nå etter et halvt år er dette redusert til minus 11 prosent,  og fra april har det vært plusstall.

Fjoråret startet med sterke tall på norske filmer og nesten 1,4 millioner solgte billetter første halvår. Årets norske filmer har ikke truffet på samme måte, og besøket er mer enn halvert fra i fjor. Amundsener mest sette norske film til nå med vel 208.000 besøkende. Den suverene kinovinneren første halvår er Avengers: Endgame med nesten 510.000, mer enn dobbelt så mye som neste på lista; Rive-Rolf krasjer internett.

Vi håper på gode tall fra sommeren og ut året. I juli får vi Spiderman og Løvenes Konge. I august kommer Fast & The Furious: Hobbs and Shaw og Tarantinos siste epos: Once upona time in Hollywood. Askeladden 2 kommer også i august, og vi håper dette blir en film som skal trekke familier til kinoene.

September og oktober har mange potensielle storfilmer som IT- Chapter two,Toy Story 4, og Downtown Abbey som vil bringe de voksne til kinoene. Hollywood leverer også med Joker og Gemini man.

I november og desember håper vi på de norske filmene De dødes Tjern (nyinnspilling av grøsseren basert på Andre Bjerkes bok) ogSnekker Andersen 2, hvis første film ble den tredje mest sette i rekordåret 2016.

Oppfølgeren til The Shining, Dr. Sleep,blir en skummel affære og en nyTerminator er på trappene.

Helt til slutt på året kommer Frozen 2 og Star Wars – The Rise of Skywalker. I tillegg kommer det mange andre spennende titler. Vi har derfor stor tro på at høsten kan ta igjen for den litt svake våren og vi håper at vi ikke havner så langt unna fjoråret når vi skriver 01. januar 2020.

Skjermbilde 2019-07-01 kl. 15.51.25.png

Skjermbilde 2019-07-01 kl. 15.51.30.png

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter