Gå til hovedinnhold

Referat fra fagseminarer i Haugesund

I tillegg til kinopolitisk seminar søndag 18 august, som tidligere er beskrevet her, så ble det arrangert to andre fagseminar for kinobransjen.

Tirsdag 20. august ble det tradisjonelle seminaret på Lille Maritim arrangert.

Først ut var Filmweb: Her ble det presentert en stor nyhet, nytt kinogavekort som kan kjøpes hos Norgesgruppen, Reitan, Coop og Circle K. Foreløpig er Odeon Kino og Nordisk Film Kino med på laget. Forhandlinger er i gang med de andre kjedene. Målet er at alle kinoene skal kunne være med på dette. Videre presenterte Kinoklubben sin medlemsvekst og høstprogram.

Deretter snakket Media Direct om en ny undersøkelse om Ungdom og kino gjort i Oslo og på Hamar. De presenterte også E-sport på kino og snakket om muligheter for dette.

file1-1.jpeg

Location holdt innlegg om miljøtiltak og nyheter i kinokiosken og ble etterfulgt av Sundlings som snakket om sine nyheter. Candypeople hang seg også på og presenterte sine nyheter, blant annet den nye Sandwich-godteriet (fra Sandwich isen).

Til slutt snakket Film & Kino om besøk og statistikk.

På onsdag 21. August ble seminar nr. 2 avholdt på Amanda Hotel i Åndenes hus rommet.

file1-2.jpeg

Her presenterte Capa det landsomfattende samarbeidet med den poplulære Appen HOLD, som skal få studenter og unge til å skru av mobilen og bruke mindre tid «på».

Live kino presenterte høstens nyheter, blant annet en dokumentarfilm om Vegansk kosthold og dokumentarfilmen om den kjente regissøren William Wylers deltakelse som dokumentarfilmskaper i «Flying Fortresses» under andre verdenskrig.

DX presenterte nyheter og status for sin teknologi og sine tjenester.

Filmgrail har møtt kinoer over hele verden det siste året og deler innsikt fra hvordan andre kinoer, og teknologi- og underholdningsselskaper jobber med å øke kundelojalitet.

Film & Kino presenterte høstens aktiviteter og anmodet kinoene om å søke midler på Lokale film- og kinotiltak.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter