Gå til hovedinnhold

Den store kinodagen 2019

159 kinoer satt opp 2686 forestillinger

Den Store Kinodagen (DSK) har nå vært arrangert i mer enn 30 år i Norge og blitt en fin tradisjon der kinoene tilbyr halv pris på alle kinobilletter og får tilgang til både allerede etablerte filmer og noen helt nye fra distributørene. I tillegg utviser kinoene i stor grad oppfinnsomhet for å feire denne dagen med sine gjester, med alt fra film til spesielle tidspunkt som nattmaraton med diverse filmserier til ansiktsmaling, ballonger, baking, røde løpere og mye spell og spetakkel for å feire denne dagen med sine gjester.

Spesielt populært er det å feire med familien og den filmen som topper i år er da også førpremiere på den nye filmen om «Snekker Andersen og Julenissen: Bygda som hadde glømt at det var jul» med nesten 27.000 kinobesøk, basert på bare en forestilling i hver by og bygd. Det er lovende med tanke på premieren på fredag.

Totalt sett ble det en liten nedgang i forhold til i fjor som kan vise til det beste resultatet i dagens historie så langt. Men godt plassert i det øvre sjikt av tabellen.

DSK er en dag for å feire kino-opplevelsen og på denne ene dagen går det like mange på kino som det gjør en hel weekend (fredag, lørdag og søndag) vanligvis, så dette er noe vi alle kan glede oss over!

undefined

undefined


Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter