Gå til hovedinnhold

Praktisk informasjon om Kinogavekort

Filmweb lanserte i februar Kinogavekort, et landsomfattede gavekort. Her finner du praktisk informasjon for kinoene om det nye gavekortet.

Hvilke kinoer kan Kinogavekort brukes på?

Alle kinoer med billettsystem kan være med på ordningen.

Gavekortet kan ikke brukes på kinoer uten billettsystem. I motsetning til for eksempel Norgesbilletten, er kinogavekortet et gavekort med saldo. Det betyr at saldoen må sjekkes og riktig beløp må trekkes fra umiddelbart ved et kjøp. Det krever at billettkjøpet gjøres av et kassesystem som kan samhandle med kinogavekort-kontoen.

Kinoer med billettsystem kan reservere seg mot å ta imot gavekort. Billettsystemet styrer om Kinogavekort er aktivert som betalingsmiddel eller ikke.

Må kinoen foreta seg noe for å ta i bruk Kinogavekort

Nei, det er ikke nødvendig. Filmweb har vært i dialog med alle leverandører av billettsystemer. Kinogavekort er satt opp i POS og i nettsalget for alle kinoer, med unntak av de få som har reservert seg mot bruk av Kinogavekort.

Filmweb har testet bruk av gavekort på en rekke kinoer og i alle billettsystemer, men ikke på alle kinoer i landet. Hvis du opplever at kundene ikke får brukt Kinogavekort, kontakt i første omgang leverandøren av billettsystemet.

Fakturering og oppgjør

Filmweb jobber fortsatt med de siste detaljene for oppgjørene. Det vil informeres nærmere om oppgjørsrutinene i løpet av mars. Kinogavekort har en myk lansering de første månedene, og det vil bli liten pågang på kinoene til å begynne med.

Filmweb har inngått avtaler med kinokjedene NF Kino, Odeon, KinoNor og Kinoalliansen. For de uavhengige kinoene er Film & Kino avtalepartner. Oppgjøsrutinene vil variere noe mellom organisasjonene, og det er disse forskjellene som ikke er helt på plass ennå.

Hvordan ser gavekortet ut?

Kundene får tilsendt gavekortene både som digitale online gavekort og på pdf. Etter hvert vil fysiske gavekort selges over hele landet i kiosker og butikker. Alle variantene fungerer på samme måten både i nettsalget og i kassen.

Gavekortkoden må tastes inn eller QR-koden skannes, når kunder bruker Kinogavekort i kassen. Billettsystemet sjekker automatisk gyldighet og saldo for gavekortet, og trekker aktuelt beløp fra saldoen. Gavekortet kan brukes i kombinasjon med andre betalingsmidler. For nærmere informasjon om hvordan gavekortene brukes i kassen, henviser vi til billettsystemleverandøren for hver enkelt kino.

Under er skjembilder som viser flere varianter av gavekortene.

Mer info og kjøp av Kinogavekort: https://kinogavekort.no/

Digitalt gavekort på mobilen:

KGK digitalt gavekort - liten.png

Gavekort i pdf-format:

Kinogavekort pdf -liten.png

Gavekort solgt i butikk:

KGK retail.png

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter