Gå til hovedinnhold

Møte med kultur- og helseminister

AV Redaksjonen

Kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie (H) har tatt initiativ til et møte onsdag med representanter for kinoene og scenekunstsektoren.

Formålet med møtet er å snakke om praktisering av 1-metersregelen i konsert-, teater- og kulturhus, kinoer og andre kultursaler og lokaler med sittende publikum.

Det sentrale vil være hvordan man skal måle avstanden mellom publikum: En meter fra skulder til skulder eller fra nese til nese. Avstandsrestriksjonene for kulturbransjen er jo ødeleggende for økonomien.

Fra Film & Kino stiller administrerende direktør Guttorm Petterson som tidligere i dag allerede har rukket å være på Nyhetsmorgen på NRK (Radio og TV) samt på TV2-nyhetene.

– Etter møtet vil Helsedirektoratet sammen med Folkehelseinstituttet vurdere innspillene og komme med råd til regjeringen eventuelt om og når dagens krav kan justeres. Regjeringen må derfor komme tilbake til dette etter vi har fått råd fra helsemyndighetene, sier Abid Raja.

Vi vil dermed sannsynligvis ikke få svar på om dette kan oppheves umiddelbart, men må avvente utspill fra regjeringen.

Film & Kino har i perioden etter nedstengning og myk åpning jobbet for å få forsvarlig smittevern på kino, og for økt kapasitet. Vi håper nå at vårt arbeid med presse, myndigheter og andre organisasjoner belønnes med fornuftige avstandsbegrensninger på kino.

Vi forventer at man går tilbake til regelen om at det holder at annethvert sete står tomt, sier adm. dir Guttorm Petterson til NRK.

Arbeidsgiverforeningen Spekter, Hovedorganisasjonen Virke, Creo – forbundet for kunst og kultur, Norsk teater- og orkesterforening, Norske kulturhus, Norske Konsertarrangører og Film & Kino er invitert til møtet med helse- og departementstopper.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter