Gå til hovedinnhold

Kan bli tidenes beste norske Oscar-år

Fire norske filmer er kortlistet og er videre i kampen om Oscar-nomineringer- det har aldri skjedd tidligere.

Håp, dokumentarfilmene Gunda og Kunstneren og tyven samt kortfilmenSparkekoretmed videre i konkurransen om å bli nominert til Oscar. Det har aldri skjedd før at hele fire norske filmer har kommet dit. I tillegg fortsetterMy Favorite Wararbeidet mot en nominasjon i kategorien Best Feature Animation og den norskregisserteDo Not Spliter med videre i kategorien Best Documentary Short Subject.

Regissør Maria Sødahls dramaHåper stemt frem av Oscar-medlemmer til en kortliste på 15 kandidater til Oscar-prisen for beste internasjonale film. DokumentareneKunstneren og tyvenav Benjamin Ree ogGundaav Victor Kossakovsky er med videre på kortlisten over 15 kandidater til Oscar-prisen for beste dokumentarfilm, mens Torfinn Iversens kortfilmSparkekoreter på blant ti kandidater på kortlisten i kategorien beste live action kortfilm.

Tett hit
Maria SødahlsHåpble nominert til to priser på European Film Awards 2020: Maria Sødahl for ‘European Director’ og Andrea Bræin Hovig for ‘European Actress’. Den amerikanske distributøren KimStime skal lansereHåppå kino i USA i løpet av våren 2021. Det ble nylig kunngjort at Nicole Kidman skal spille hovedrollen når Blossom Films og Amazon Studios går sammen om å lage en amerikansk dramaserie avHåp.

På European Film Awards måtte Håp gi tapt for danskeEt glass til, og den er også videre i Oscar-racet om Beste internasjonale film.

De øvrige landene og filmene som er med i kampen om endelig spillefilmnominasjon er:

Bosnia og Herzegovina: Quo Vadis, Aida?
Chile: The Mole Agent
Danmark: AEt glass til
Elfenbenskysten: Night of the Kings
Frankrike: Two of Us
Guatemala: La Llorona
Hong Kong: Better Days
Iran: Sun Children
Mexico: I’m No Longer Here
Norge: Håp
Romania: Collective
Russland: Dear Comrades!
Taiwan: A Sun
Tsjekkia: Charlatan
Tunis: The Man Who Sold His Skin

Kjemper om dokumentarnominasjon

Norge har to solide filmer som er videre her;Kunstneren og tyvenav Benjamin Ree ogGundaav Victor Kossakovsky Regissør Benjamin Reejubler høyt og sier:

-Akkurat nå har jeg ikke ord! Det å være i dette selskapet, blant kremen av dokumentarer fra 2020, er helt ubeskrivelig. Jeg er så stolt av filmen og av våre to hovedkarakterer, Bertil og Barbora, og takker dem for denne utrolige historien og for at jeg fikk være med hele veien. Jeg vil også gratulere de andre norske filmene som er shortlistet, dette er veldig stas!

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter