Gå til hovedinnhold

«Tre nøtter til Askepott» blir ny norsk kinofilm

Popikonet Astrid Smeplass debuterer som skuespiller når klassikeren Tre nøtter til Askepott skal spilles inn i en ny, moderne og påkostet norsk kinoversjon.

Hvert år ser 800 000 nordmennTre nøtter til Askepottpå NRK. Filmen troner alltid øverst i kåringer av den kjæreste julefilmen, og er blitt en viktig del av nasjonens juletradisjon. Nå innspilles historien på nytt med norske skuespillere. Den nye kinoversjonen får premiere i november.

– Da vi fant Astrid, var det ikke lenger noen tvil! Hun har en utstråling som skinner rett gjennom kameralinsene. Jeg fikk ordentlig gåsehud da jeg så prøvefilmingenhennes, sier produsent Frederick P N Howard.

– Jeg er så utrolig glad og ydmyk over å kunne fortelle at jeg har fått muligheten til å spille i min første film! Jeg trodde først det var en feil da jeg ble kontaktet, men etter flere runder med auditioner og samtaler med vår fantastiske regissør Cecilie Mosli, ble jeg spurt om jeg ville gjøre rollen som Askepott. Da ble jeg mildt sagt glad. Det er en historie jeg har et sterkt forhold til fra før, og som jeg nærmer meg med stor respekt. Jeg gleder meg utrolig mye til å jobbe med dette og alle de talentfulle menneskene som er involvert i prosjektet, sier Smeplass.

– Astrid er et funn for meg som Askepott. Hun er tøff og modig, men har i tillegg en sensitivitet og tilstedeværelse som er helt unik. Jeg er så stolt over å presentere henne som heltinnen i vår historie! Sier regissør Cecilie Mosli.

Moderne eventyrfilm

-Vi lager en storslått moderne eventyrfilm basert på klassikerenTre nøtter til Askepottfra 1973, men tar den hjem til Norge og vår arktiske vinter og vårt ville landskap. Den udødelige historien om jenta som bryter ut av stemorens tyranni handler om å tørre å tro på seg selv og at kjærligheten seirer til slutt. Selv om eventyret er urgammelt, er det også evig aktuelt. Filmen viderefører arven fra klassikeren ved å ha en handlekraftig og selvstendig Askepott i hovedrollen. For Ikke alle prinsesser venter på å bli reddet!

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter