Gå til hovedinnhold

Verdens vakreste kinoer er kåret

På listen over de 50 vakreste kinoene i verden hedrer Time Out moderne og historiske kinoer over hele verden i en tid da mange lengter etter igjen å nyte en film på det store lerretet.

Amsterdams ikoniske Pathé Tuschinski Theatre er kåret til den vakreste kinoen i verden av Time Out Magazine.

Med fantastiske og unike kinoer fra Singapore, Cape Town, Mexico by og Paris, kan listen fungere som en ideell reiseguide for enhver filmfan. Men tilhengere i Nederland trenger ikke reise for langt for å besøke den vakreste kinoen i verden, som den er akkurat her i Amsterdam!

Ingen norske kinoer er med på listen. Eneste nordiske innslag er Grand Teatret i København som havner på en 43. plass.

Verdens vakreste kino

Pathé Tuschinski, opprinnelig Theatre Tuschinski åpnet i oktober 1921 og ble bygget av den polskfødte jødiske foretningsmannen Abraham Icek Tuschinski som døde i Auschwitz i 1942.

Pathé Tuschinski en rik og fascinerende historie. Jurymedlem Phil de Semlyen kaller kinoen palatial og at den er en "elegante mash-up av art deco- og art nouveau-stiler med slanke modernistiske innslag som vekker drømmer til liv hver dag for filmgale amsterdamere." Time Out fremhevet også kinoens siste tilskudd, Bar Abraham, og dens Pulp Fiction Milkshake, og råder leserne til en"pilgrimsreise til denne overdådige, historiske helligdommen til filmene."
Denne æren er bare den siste for Tuschinski - i 2020 ble den kåret til det vakreste klassiske filmteatret i Europa av International Cinema Technology Association.

De vakreste kinoene i verden

Hvis du vilsjekke ut verdens vakreste kinoer (når koronaviruspandemien er bak oss, selvfølgelig), er dette kinoene som er de 10 vakreste i verden:

  1. Pathé Tuschinski, Amsterdam
  2. Le Grand Rex, Paris
  3. Village East Cinema, New York
  4. Cineteca Madrid, Madrid
  5. The Electric, London
  6. Kino Dei Piccoli, Roma
  7. The Astor, Melbourne
  8. ArcLight Cinerama Dome, Los Angeles
  9. The Civic, Auckland
  10. Puskin Art Cinema, Budapest

For å se hele listen og finne ut mer om disse kinoene, besøk Time Outs nettsted.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter