Gå til hovedinnhold

London får en ny kino inspirert av New Yorks jazzbarer

Den britiske kinokjeden Curzon går mot strømmen og åpner tre nye kinoer i London i løpet av året.

Først ute er Curzon at Hawley Wharf som er inspirert av New Yorks jazzbarer og ligger i bydelen Camden Town.

Camden Town er kjent for markedet sitt, en labyrint av mote og kuriositeter ved Regent’s Canal. Området er et sentrum for undergrunnskulturen. Det blomstrende nattelivet inkluderer alternative klubber og tradisjonelle puber, og store stjerner som opptrer på Jazz Cafe og Roundhouse.

Satser på intime saler

Curzon er en kjede som satser på arthouse og indiefilmer. De nye kinoene følger en europeisk trend med mindre intime saler. Curzon at Hawley Wharf, som åpner til høsten, skilter med fem 30-seters saler plassert inne i Camdens jernbanebuer.

Den er designet av Takero Shimazaki, arkitekten bak Curzon Bloomsbury som er kåret til en av verdens vakreste kinoer. Curzon at Hawley Wharf er inspirert av New York jazzbarer.

Dette er Curzons niende kino i London. En tiende og ellevte, Curzon Hoxton Square og Curzon Kinston, åpner i løpet av året.

Gammel kjede går nye veier

Curzon Cinemas ble etablert i 1934 og er kjent for å drive innovasjon. Curzon er unik i Storbritannia som et fullt integrert filmselskap på tvers av produksjon, distribusjon og med egne kinoer. Curzon har flere Oscar- og BAFTA-vinnere i sin omfattende katalog med over 400 titler.

Curzon bringer også kvalitetsfilmer til publikum via sin egen strømmeplattform Curzon Home Cinema. Kjeden har kinoer i London og i viktige byer over hele Storbritannia.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter