Gå til hovedinnhold

Norsk film Oscar-nominert – pluss dansk historisk dobbeltnominering

Frilansjournalisten Anders Hammers Do Not Split er nominert til en Oscar i kortdokumentar-kategorien. Thomas Vinterberg er dobbeltnominert og skaper dansk filmhistorie.

Do Not Spliter en personlige skildring fra opptøyene i Hongkong i fjor. Filmen handler om som handler om demokratiprotestene i Hongkong og Anders Hammer befant seg midt i heksegryten og i de voldsomme demonstrasjonene. Filmen hadde sin premiere under Sundance-festivalen i fjor.

På forhånd var seks norske filmer på kortlisten i forskjellige kategorier:Kunstneren og tyven, Håp, Gunda, Sparkekoret, Do Not SplitogMy Favourite War.

Stor dansk dag

Thomas Vinterberg skriver dansk filmhistorie med to Oscar-nominasjoner. Den 51 år gamle filmskaperen har mandag ettermiddag skrevet seg inn i dansk filmhistorie. Som den første dansken noensinne har Vinterberg blitt nominert i kategorien ‘Beste regissør’ ved verdens største filmpris, Oscar, for filmenEt glass til.

Filmen har også fått en nominasjon i kategorien ‘Best International Film’. Dette er dermed andre gang Vinterberg får Oscar-nominasjon i denne kategorien – første gang var i 2014 forJakten.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter