Gå til hovedinnhold
COVID 19

Oslo: Byrådet forlenger restriksjonene

Byrådet viderefører nåværende nivå på gjenåpningen, og forlenger de gjeldende tiltakene i Oslo til 18. juni. Det betyr at det fremdeles blir maks 20 per sal i hovedstaden.

Den som hadde håpet på et nytt trinn i Oslos gjenåpningsplan denne uka, må se seg skuffet av byrådets vedtak tirsdag.

26. mai iverksatte Oslo kommune andre trinn i sin gjenåpningsplan. I forbindelse med dette ble det nedfelt en forskrift som gjelder fram til torsdag 10. juni. Nå er det altså klart at dagens tiltaksivå forlenges i alle fall ti dager til.

— Den kontrollerte og forsiktige gjenåpninga av Oslo er vellykket. Det er vi veldig glade for, men de siste dagenes utbrudd viser at det skal lite til før bildet endrer seg. Nå ser vi høy smitte blant ungdommer og i bydeler der det til nå har vært relativ lav smitte. Derfor velger vi nå å gå varsomt fram, slik at Oslofolk kan fortsette å nyte nyvunnen frihet, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

For første gang siden midten av mars steg dermed smitten til 596 i forrige uke. 55 prosent av de smittede var i aldergruppen mellom 16-19, og en stor andel av smitten er å finne i Nordre Aker, Vestre Aker, samt Frogner og Nordstrand, skriver kommunen i pressemeldingen.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter