Gå til hovedinnhold

Beste kino-august på 10 år i Danmark

Antallet kinogjester i august var det høyeste på 10 år. Et par filmer har virkelig appellert til danskene, sier direktør for Danske Biografer.

Danskene åpnet opp samfunnet tre uker før Norge, og det har slått ut på kinobesøket. Bare i august ble det solgt 1,1 millioner kinobilletter på landsbasis i Danmark, som er det høyeste tallet på 10 år for den aktuelle måneden.

- Det er vi superglade for. I lang tid har vi hatt besøkstall som ikke har vært veldig gode på grunn av korona, restriksjoner og nedleggelse, sier Lars Werge, direktør for Danske Biografer til DR.

I september ligger også et billettsalg på 1,1 millioner, som er det høyeste tallet for måneden de siste fire årene, som Foreningen af Filmudlejere i Danmark har hatt muligheten til å gå tilbake.

Kinosult

En av forklaringene må selvfølgelig finnes den gangen, fordi flere har en kinosult som må plasseres på toppen av stengningen.

I tillegg skyldes det at mange store filmpremiere ble utsatt under koronapandemien og nå er med på å trekke folk til kinosetene.

Ifølge Lars Werge er det spesielt Rutete ninja 2 og et par andre filmer som har bidratt til å øke salget.

Hvis vi ser på Rutete ninja 2 alene, ifølge direktøren, var det ansvarlig for å sende trekvart million gjester på kino i august og september.

- Det skyldes definitivt gode filmer. Vi har fått Ternet Ninja 2 og Karen Blixen-filmen Pagten til å trekke kanskje 80 prosent av billettene vi har solgt. Slike gode filmer er alfa og omega for at folk skal komme på kino, sier kinosjef Bjarne From i Ringkøbing Biograf til DR.

Men Bond-premiere ligger alt til rette for at også oktober blir en god måned for danske kinoer.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter