Gå til hovedinnhold

Nordisk Film tester ut i Danmark: Se så mange filmer du vil for 199.- i måneden!

I forrige uke presenterte Nordisk Film et nytt konsept der kinogjengere kan gå på kino for 199 DKK (NOK 270) i måneden og se så mange filmer de vil på kinoen Kennedy Arcade i Aalborg. 

Nordisk Film kunngjorde i forrige uke at du i fremtiden vil kunne se så mange filmer du vil i Kennedy Arkaden i Aalborg for bare 199 danske kroner i måneden. Etter to filmer har du allerede tjent abonnementet ditt - og du kan også lokke venner og familie som ikke har abonnement til redusert pris.

Konseptet heter Bioplus Unlimited og kan så langt bare brukes på en kino.

casper bonavent.jpeg

I en pressemelding sier Casper Bonavent, direktør i Nordisk Film Biografer, at Kennedy Arcade bare er "første runde". Hvis pilotinitiativet blir en suksess, kan det tyde på at Nordisk Film har planer om å utvide til andre byer. Nordisk Film Bio har så langt ikke opplyst om de også vil teste ut konseptet i Norge.

Som Danmarks største kinokjede har Nordisk Film gode kort for hånden for å utvide tilbudet til andre storbyer, fordi deres andel av markedet er så stor.

Kinokjeden gjør dette som en test, og ifølge Bonavent har de valgt å gjøre det på grunn av etterspørsel fra mange av gjestene.At de samtidig distribuerer og produserer noen av de største kinosuksessen, gir selskapet en fordel fordi alle inntekter går direkte i egne lommer.

Spørsmålet er da om kinokjeden vil ødelegge inntektene sine ved å tilby abonnementet over hele landet som potensielt kan koste dem penger hvis gjester som normalt ville ha kjøpt mer enn to billetter i måneden plutselig får en merkbar rabatt. Dette ser ut til å være frykten, men hvis du for eksempel ser på England og Frankrike, har denne typen ordninger eksistert i mange år uten problemer.

Man kan dermed også snu saken: For et abonnementsopplegg gir også muligheten til å åpne kinorommet for alle de som ellers bare hadde sett årets største blockbusterere og ventet på at andre premierefilmer skulle komme på strømmetjenestene.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter