Gå til hovedinnhold

Fransk orden til Christin Berg

AV Redaksjonen

Torsdag 17. november fikk programdirektør i Nordisk Film Kino, Christin Berg, den franske ordenen Chevalier de l’ordre des arts et des lettres av den franske ambassadøren i Norge, M. Pierre-Mathieu Duhamel.

Foto: Sigurd Moe Hetland

Ambassadør Duhamel poengterte hvordan Christin har fremmet fransk film gjennom mange år i Oslo Kinematografer, Oslo Kino og nå i Nordisk Film Kino og som programsjef for Den norske filmfestivalen i en periode.

Han mente fransk film var de neste viktigste etter det «lille» filmlandet USA og at Christin gjennom sine besøk under filmfestivalen i Cannes og Rendevous med fransk film i Paris, arrangert av Cinema Francais hadde vært med å styrke fransk films posisjon i Norge.

Christin takker innledningsvis på frank for å ha fått denne gjeve ordenen og at frank film rommet alt fra franske divaer, som Jeanne Moreau, som gjestet filmfestivalen i hennes tid som programsjef til Bertrand Taverniers sosiale engasjement. Hun takker sine medarbeidere og spesielt Ingeborg Moræus Hanssen som hadde vært en stor inspirasjon for henne, kanskje spesielt i arbeidet med fransk film.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter