Gå til hovedinnhold

«Elvis» erobret Cannes - i sommer skal han fylle norske kinosaler

Baz Luhrmanns Elvis spankulerte opp den røde løperen på filmfestivalen i Cannes onsdag kveld for filmens verdenspremiere. Etterpå fikk den festivalens lengste ovasjon.

Publikum reiste seg under rulleteksten på og klappet i takt før lysene kom på. De ble 10 minutter stående ovasjon for filmen. Noe lignende har ingen andre fått under årets festival, skriver Deadline.

Strålende kritikker

Kritikerne jubler etter premieren i Cannes. I sin anmeldelse kaller Deadlines Pete Hammond Elvis en "visuell og vokal fest av en film."

Varietys anmelder skriver: "Baz Luhrmanns Elvis er en sprudlende, delirisk, uvitende energisk, tvangsmessig severdig feberdrøm på 2 timer og 39 minutter – et tøft stjernehjul av en film som forvandler Elvis-sagaen vi alle bærer rundt i hodet til en overdådig iscenesatt biopic-som-pop-opera."

rev-1-ELVIS-0074r_High_Res_JPEG.jpeg

Gåtefull historie

Historien utforsker Elvis Presleys (Austin Butler) liv og musikk og hans kompliserte forhold til den gåtefulle manageren, oberst Tom Parker (Tom Hanks). Historien fordyper seg i den komplekse dynamikken mellom Presley og Parker som strekker seg over mer enn 20 år.

Luhrmann sa på CinemaCon i Las Vegas i forrige måned at Elvis dekker tre versjoner av King of Rock 'n' Roll: som en rebell, som en Hollywood-stjerne oghans skumringstid i Vegas.

Alt utspiller seg på bakgrunn av en tid hvor landet gjennomgår store politiske og kulturelle endringer og tapet av uskyld i Amerika. Sentralt på reisen er også en av de mest betydningsfulle og innflytelsesrike personene i Elvis sitt liv, hans kone gjennom seks år, Priscilla Presley.

På CinemaCon forklarte Luhrmann: «Elvis er en slags original superhelt. Han reiser seg så høyt, finner så Kryptonitten sin og faller dypt - og så følger en vakker, mektig tragedie.»

Elvis har norsk premiere 24. juni.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter