Annonse

Vold mot ansatte, hva kan kinoene gjøre?

–Etter pandemien er det flere som har opplevd mer bråk og uro -det gjelder ikke bare kinoene, understreket Snortheimsmoen som har 35 år erfaring med sikkerhetsledelse og mer en 20 år som leder av politiet beredskapstropp.

 

Sikkerhetsopplæring

–Det er viktig å senke guarden og puste med magen. Det handler om å gi de ansatte trygghet i hverdagen. Det gjør at de har en knagg å henge utforingene på. Vi kan ikke forberede folk på det verste. I beredskapstroppen var vi ikke forberedt på 22.juli med regjerningskvartsalet og Utøya. Det handler om å forberede på hva man skal gjøre hvis det verste skjer – skape dedikerte medarbeidere som gir et godt omdømme hos publikum og fylle på med sikkerhetstenkning.

–En vanlig trussel er sprengningstrusler. Hvis den sist ansatte er den som mottar, er det bra med en sikkerhetsopplæring slik at vedkommende med en gang vet hvem som skal kontaktes.

20221109_103311.jpg 

Sikkerhetsfokus

Når det gjelder nasjonale trusselvurderinger så ligger de lett tilgjengelige på nettet. Det handler først og fremst om Russland, Iran og Pakistan. Politiet har god kontroll på aktuelle grupper – bortsette for de som er ensomme ulver som Mannhaus som drepte i moskeen i Bærum,

–Kino i seg selv er et møtested hvor ting kan se, men ikke spesielt utsatt.  Vær forberedt, og vit at du er det – da kan du utgjøre en forskjell. De som har hatt opplæring har reddet mange liv og avverget hendelser.

20221109_104052.jpg 

Snortheimmoen understreker viktigheten av å ha sikkerhetsfokus og beredskapsplaner på kinoen:

 – Ta en samling lokalt. Gi de ansatte en god arbeidshverdag ved å holde kontakt med og bruk nødetatene og ha dialog med dem. Det er viktig at de ansatte vet at hvis det blir en hendelse – så blir de ivaretatt.  Husk alltid å evaluere i ettertid.  Det handler om å ta vare på hverandre i hverdagen.

 

– Skjer det en hendelse på kinoen din, så ring 112 ikke 02800 – ring og si fra. Ikke vær redd for å ringe!

Annonse
Skroll til toppen