Gå til hovedinnhold
Kjøttsår

Sterk Barnefilmfestival i Kristiansand

Barnefilmfestivalen i Kristiansand markerte seg i år med et spesielt sterkt kortfilmprogram. Ikke bare besto det av en rekke verdenspremierer, men det er imponerende å ha samme film som Cannes på programmet – nemlig den nye norske kortfilmen Kjøttsår. Filmen er regissert av Lisa Gamlem, og er et resultat av en manuskonkurranse holdt i 2008 på Barnefilmfestivalen.

Videospill på filmfestival

Den europeiske barnefilmorganisasjonen ECFA arrangerte i samarbeid med Film & Kino et internasjonalt seminar om hvordan videospill kan brukes i både undervisning og som en naturlig del av en filmfestival. De ulike foredragsholderne demonstrerte ulike innfallsvinkler til hvordan videospill kan brukes i en kunsthistorisk setting, i forbindelse med videokunst, som eksempler på historiefortellinger og dramaturgi og som en installasjon man kan leke og eksperimentere med. At skoleverket trenger å modernisere sitt syn på hva kunst er og hvordan nye medier er nødt til å tvinge fram endringer i både pensum og pedagogikk, var det stor enighet om på dette seminaret. Sir Ken Robinsons eminente animerte foredrag “Changing Education Paradigms” ga seminaret en flott og tankevekkende innledning.

Europeisk dominans

Årets hovedprogram befestet igjen den europeiske barnefilmens posisjon, med to unntak var alle filmene europeiske. Festivalen åpnet med den flotte tegnefilmen En katt i Paris, en film noir-fortelling for barn, som kommer på kino i norsk språkdrakt til høsten. Særlig Nederland bemerket seg med hele tre filmer av god kvalitet, men både Film & Kinos barnefilmpris og ECFA-prisen gikk til den danske filmen Kidnappet. Som vinner av ECFA-prisen er også filmen nominert til kåringen av årets beste europeiske barnefilm.Annonseringen finner sted under filmfestivalen i Berlin i februar. Kidnappet er en særdeles spennende film om 11 år gamle Simon som er adoptert fra Kenya. På besøk i sitt opprinnelsesland kommer han vekk fra moren og befinner seg plutselig i en vanskelig situasjon i en slumby. Forhåpentligvis vil også denne dukke opp på norske kinoer i løpet av året. Publikum valgte den nederlandske Magikerne som sin favoritt, og filmklubbprisen Don Quijote til beste ungdomsfilm gikk til islandske Jitters.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter