Gå til hovedinnhold
I Konger av Oslo møter vi en flerkulturell 7. Klasse midt i Oslo

Konger av Oslo på DVD

Konger av Oslo er en ny norsk dokumentarfilm som følger en flerkulturell klasse gjennom sitt siste år på barneskolen. Den handler om livet til de som snart er ferdig med barneskolen, og skildrer hverdagen til skolelever som går siste året på Ruseløkka skole.

Det er på skolen de store slagene står. Barna vi møter i filmen er urbane, flerkulturelle, oppvakte, rampete og kloke. Filmen er nå lagt ut for salg på NFI og kan enten kjøpes på Filmens hus eller bestilles på www.filmbutikken.no.

Om filmen
Elsa Kvammes dokumentarfilm er en varm og sjarmerende skildring av det flerkulturelle Norge. En film som viser hvor mye elevene i en skoleklasse har til felles til tross for ulik bakgrunn og personlighet. De kommer fra hele verden, de er så vidt 12 år og går det siste året på barneskolen. De har den minste skolegården i Norge, bare to steinkast fra Kongens slott. Hvordan utvikler og løser barna konfliktene som oppstår midt i blant dem? Vi følger barna på skidagen og på 17. mai – i diskusjoner i klassen og ikke minst følger vi dem hjem når skoledagen er over. Filmen egner seg fra og med 5. Klasse, og de barna som er i ferd med å bli tenåringer.

Filmstudieark for filmen finnes du her.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter