Gå til hovedinnhold
Bygdekinomaskinisten tar i mot billettpenger

Bygdekinoen

Bygdekinoen er Film & Kinos tilbud om kino på steder som ikke har egen, fast kino. Bygdekinoen har eget mobilt utstyr og viser film i alle typer lokaler. I likhet med landets øvrige kinoer viser Bygdekinoen digitale filmer. Kinoen tilbyr også 3D-filmer.

Bygdekinoen er enkel og grei måte å få kino på for steder som ønsker å gi et kulturtilbud til folk der de bor. Det eneste som trengs er et egnet lokale. Bygdekinoen sørger for film, kinomaskinister og visningsutstyr.

Ny og aktuell film

Bygdekinoen viser fersk og aktuell film. Vi velger filmer som når et bredt publikum, men viser også smalere film på enkelte steder som ønsker dette. Bygdekinoen retter seg særlig mot barn og ungdom. Hver kinokveld har vi som regel to forestillinger, hvorav den ene er for barn. Vi kan også arrangere skolekinoforestillinger, og vise film i tilknytning til festivaler og andre arrangementer utenom det ordinære filmprogrammet.

Kulturkort

Kulturkortet er et kulturpolitisk tiltak med målsetning om å gi ungdom bedre tilgang til kulturopplevelser. Kortet er et samarbeid mellom fylkene og Kulturdepartementet. Med kulturkortet skal ungdom få anledning til å benytte seg av et bredt kulturtilbud og oppdage nye kulturuttrykk. Bygdekinoen inngikk i ordningen med virkning fra 2013. Det gis en rabatt til ungdom på kr 20 på billetter til 2. forestilling mot fremvisning av kortet.

Disse kommunene er med.

En av landets større kinoer

Bygdekinoen er landets eneste omreisende kino. Vi viser film i alt fra gymsaler og samfunnshus til flotte kulturhus med amfi og faste kinoanlegg. Med rundt 120.000 besøkende per år og 168 spillesteder, er Bygdekinoen en stor kino i landsmålestokk.

Fleksibel

Bygdekinoen er landets mest fleksible kino. Vi har vist film utendørs i Pasvik i 30 kuldegrader og for festspillpublikum i Grieghallen. Bedrifter, organisasjoner og lag kan leie oss inn for å lage en ekte kinoforestilling hvor de måtte ønske - og det til en gunstig pris.

Hvordan få Bygdekino på ditt sted?

Hver høst setter Bygdekinoen opp rutene for neste års filmvisninger. Det gjelder da å kontakte oss så tidlig som mulig for å komme med. Filmvisning er konsesjonsbelagt, det vil si at kommunen må gi Bygdekinoen konsesjon før vi kan vise film der. Det må finnes et visst besøkspotensiale på stedet, og vi må ha et lokale som egner seg for visning av film, slik at standarden på forestillingen blir tilfredsstillende for publikum. Lokalet bør ha en sentral beliggenhet på stedet.

Søknadsskjema Bygdekinoen

Betingelser

Spillestedet må klargjøre lokalet, sørge for at plakater blir hengt opp, hjelpe til med billettkontroll og opprigging av visningsutstyr. Det forventes også at spillestedet bidrar med lokale markedsføringstiltak. Spillestedet betaler en fastpris på kr 1 000 pluss 25 prosent mva per spillekveld Dersom de totale spilleinntektene for en spillekveld overstiger kr 1100, får spillestedet utbetalt 25 prosent av overskytende.

Detaljert oversikt over betingelser.

Nyhetsbrev

Få siste nytt og informasjon om kurs og aktiviteter